بحـث
المواضيع الأخيرة
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
قم بحفض و مشاطرة الرابط ست الحسن والجمال على موقع حفض الصفحات
قم بحفض و مشاطرة الرابط ست الحسن والجمال على موقع حفض الصفحات
عندك لحم مفروم... ؟ حقولك تعملي ايه وبالصور كمان
صفحة 1 من اصل 1
عندك لحم مفروم... ؟ حقولك تعملي ايه وبالصور كمان
السلام عليكم يافتوكات
كل سنة وانتم طيبين ورمضان كريم
انا عملت الاكلة دي بعد ما كنت محتارة باللحم المفروم وقلت بقا نعمل اكلة جديدة ونغير بقا ... انشاء الله تعجبكم
الاكلة بقا معرفش اسمه اي سموه زي مانتو عايزين
الكمية تكفي لاربعة اشخاص
ملاحظة: انا ستعملت الديسيلتر في القياس ولو مفيش تقدرو تستعملو فنجان او كوب اواي شي انتو متعودين علية بس لازم يكون دقيق ومضبوط .
المقادير:
- ٤٠٠ غم لحم مفروم
- ٣/٤ دل او كوب بقسماط
- ٢ دل او كوب حليب سائل
- ٢ ملعقة صغيرة ملح او حسب رغبتك
- رشة فلفل اسود كمان حسب رغبتك
- نص بصلة مفرومة ناعم
-فص ثوم وبقدونس
- بيضة واحدة
- ٥٠ غم زبدة ولو مفيش يبقى استعملي سمن
الصوص:
- المرق من اللحم بعد الاستواء
- ٢ ملعقة كبيرة طحين
- ٢ دل او كوب حليب
-٢ ملعقة كبيرة من الصويا
- ملح
طريقة العمل:
احضري وعاء وضعي فيه البقسماط وصبي عليه الحليب واخلطيه ودعيه ١٠ دقائق حتى ينتفخ .
وبعدين اضيفي اللحم المفروم واضيفي اليه الملح, والفلفل الاسود والبصل والثوم والبقدونس والبيض واخلطيهم معا .
احضري البايركس او صينية الفرن وادهنيه بالزبدة وضعي فيه خليط اللحم بشكل
طولي مع ترك مسافة بين البايركس وجوانب اللحم وصبي فوقه كمية من الزبدة
السايحة زي ما في الصورة
ضعي الصينية وسط الفرن على درجة حرارة ١٧٠ لمدة ٦٠ دقيقة
ودي بعد الخروج من الفرن
وطبعا بدون الصوص مايصير
احضري مرق اللحم واخلطي معه الطحين تدريجيا وبعدين الحليب والصويا والملح واخلطيهم على نار متوسطة حتى يثقل الصوص.
ممممم دي كانت تهبل
يارب تعجبكم
كل سنة وانتم طيبين ورمضان كريم
انا عملت الاكلة دي بعد ما كنت محتارة باللحم المفروم وقلت بقا نعمل اكلة جديدة ونغير بقا ... انشاء الله تعجبكم
الاكلة بقا معرفش اسمه اي سموه زي مانتو عايزين
الكمية تكفي لاربعة اشخاص
ملاحظة: انا ستعملت الديسيلتر في القياس ولو مفيش تقدرو تستعملو فنجان او كوب اواي شي انتو متعودين علية بس لازم يكون دقيق ومضبوط .
المقادير:
- ٤٠٠ غم لحم مفروم
- ٣/٤ دل او كوب بقسماط
- ٢ دل او كوب حليب سائل
- ٢ ملعقة صغيرة ملح او حسب رغبتك
- رشة فلفل اسود كمان حسب رغبتك
- نص بصلة مفرومة ناعم
-فص ثوم وبقدونس
- بيضة واحدة
- ٥٠ غم زبدة ولو مفيش يبقى استعملي سمن
الصوص:
- المرق من اللحم بعد الاستواء
- ٢ ملعقة كبيرة طحين
- ٢ دل او كوب حليب
-٢ ملعقة كبيرة من الصويا
- ملح
طريقة العمل:
احضري وعاء وضعي فيه البقسماط وصبي عليه الحليب واخلطيه ودعيه ١٠ دقائق حتى ينتفخ .
وبعدين اضيفي اللحم المفروم واضيفي اليه الملح, والفلفل الاسود والبصل والثوم والبقدونس والبيض واخلطيهم معا .
احضري البايركس او صينية الفرن وادهنيه بالزبدة وضعي فيه خليط اللحم بشكل
طولي مع ترك مسافة بين البايركس وجوانب اللحم وصبي فوقه كمية من الزبدة
السايحة زي ما في الصورة
ضعي الصينية وسط الفرن على درجة حرارة ١٧٠ لمدة ٦٠ دقيقة
ودي بعد الخروج من الفرن
وطبعا بدون الصوص مايصير
احضري مرق اللحم واخلطي معه الطحين تدريجيا وبعدين الحليب والصويا والملح واخلطيهم على نار متوسطة حتى يثقل الصوص.
ممممم دي كانت تهبل
يارب تعجبكم
مواضيع مماثلة
» لو عندك برطمان فاضي اوعي ترميه
» عندك سيراميك قديم جددية بكل سهولة
» نازله الصبح،باليل طيب عندك سهره؟..مكياجك عندى
» عندك سيراميك قديم جددية بكل سهولة
» نازله الصبح،باليل طيب عندك سهره؟..مكياجك عندى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء أبريل 27, 2016 2:45 pm من طرف أم خالد محمد على
» كيكه الشكولا لذيذه جدا ادخلى وجر بى ومش هتندمى
الأربعاء أبريل 27, 2016 2:40 pm من طرف أم خالد محمد على
» فساتين سهرة فخمة وراقية و بسعر 600 ريال وبس
الأربعاء أغسطس 13, 2014 2:01 pm من طرف عطر كادي
» لانجري مثييييير اخر موضه
الأربعاء أغسطس 13, 2014 1:58 pm من طرف عطر كادي
» عصير تانج............واوو بطريقة جديدة
الجمعة يوليو 25, 2014 2:46 pm من طرف عطر كادي
» فساتين الرد سي مول الان عنا ... وبسعر 200 ريال بس .. الكمية محدوده
الإثنين يوليو 21, 2014 2:31 pm من طرف عطر كادي
» جزم 2014 ,,, جزمتي يا جزمتي جمالك جنن صاحبتي
الإثنين يوليو 21, 2014 2:29 pm من طرف عطر كادي
» بناطيل لقنز .... باسعار لا تصدق .... الحقوا قبل لا تخلص
الإثنين يوليو 21, 2014 2:22 pm من طرف عطر كادي
» بلايز كم طويل جديده وحلوة
الإثنين يوليو 21, 2014 2:20 pm من طرف عطر كادي