بحـث
المواضيع الأخيرة
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
قم بحفض و مشاطرة الرابط ست الحسن والجمال على موقع حفض الصفحات
قم بحفض و مشاطرة الرابط ست الحسن والجمال على موقع حفض الصفحات
طريقة عمل بطاطس جراتان مع الفيليه
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل بطاطس جراتان مع الفيليه
المقادير:
8ثمرات بطاطس
1/2ك جبنة جروبيرمقطعة لشرائح
2 معلقة كبيرة جبنة بارميجان مبشورة
لتر لبن
كريمة لبانى
معلقة كبيرة دقيق
معلقة ثوم مفروم
1ك لحم فيليه مقطع بسمك 1.5سم
ملح وفلفل اسود
زبدة
تحضير البطاطس:
-يحمر الثوم بمعلقتين زيت فى طاسة حتى يدبل لونه ويتم اضافة اللبن وشوية ملح وفلفل ويقلب على نار هادئه ويترك ليغلى
-ثم تضاف البطاطس مقشرة ومقطعة دوائر سميكة لتستوى نصف سوى
-بعد ان تستوى البطاطس يتم تصفيتها من اللبن وترص نصفها فى قالب مدهون
زبدة ثم تضاف شرائح الجروبير فى النصف وتوضع النصف الاخر من البطاطس
-بعد ذلك نصب الكريمة اللبانى ثم ترش البارميجان على الوجه ويتم تغطيتها
بورق الفويل وتدخل الفرن درجة حرارة متوسطة لمدة نصف ساعة ثم نرفع الغطاء
ويتم تهدئة الفرن حتى تستوى
تحضير الفيليه:
-يوضع شوية ملح وفلفل فى طاسة بها معلقتين زيت وتضاف اللحم للتشويح (حتى يغمق لونها) وتقلب ويرش شوية فلفل
-بعد رفع اللحمة من الزيت توضع قطعة زبدة صغيرة بنفس الطاسة وتحمرى فيها
الدقيق حتى يغمق لونه ثم تضاف كوب ماء ويقلب وتوضع الكريمة اللبانى وملح
ويقلب
-بعد ان تسخن الكريمة توضع اللحمة لتستوى (اثناء السوى تتشرب اللحمة من الكريمة وتقل الى النصف تقريبا)
-بعد ان تستوى اللحمة ترص فى طبق التقديم ويرش عليها صوص الكريمة (اللى استوت فيها)
-وتقدم مع البطاطس الجراتان وبالف هنا ليكى ولاسرتك
8ثمرات بطاطس
1/2ك جبنة جروبيرمقطعة لشرائح
2 معلقة كبيرة جبنة بارميجان مبشورة
لتر لبن
كريمة لبانى
معلقة كبيرة دقيق
معلقة ثوم مفروم
1ك لحم فيليه مقطع بسمك 1.5سم
ملح وفلفل اسود
زبدة
تحضير البطاطس:
-يحمر الثوم بمعلقتين زيت فى طاسة حتى يدبل لونه ويتم اضافة اللبن وشوية ملح وفلفل ويقلب على نار هادئه ويترك ليغلى
-ثم تضاف البطاطس مقشرة ومقطعة دوائر سميكة لتستوى نصف سوى
-بعد ان تستوى البطاطس يتم تصفيتها من اللبن وترص نصفها فى قالب مدهون
زبدة ثم تضاف شرائح الجروبير فى النصف وتوضع النصف الاخر من البطاطس
-بعد ذلك نصب الكريمة اللبانى ثم ترش البارميجان على الوجه ويتم تغطيتها
بورق الفويل وتدخل الفرن درجة حرارة متوسطة لمدة نصف ساعة ثم نرفع الغطاء
ويتم تهدئة الفرن حتى تستوى
تحضير الفيليه:
-يوضع شوية ملح وفلفل فى طاسة بها معلقتين زيت وتضاف اللحم للتشويح (حتى يغمق لونها) وتقلب ويرش شوية فلفل
-بعد رفع اللحمة من الزيت توضع قطعة زبدة صغيرة بنفس الطاسة وتحمرى فيها
الدقيق حتى يغمق لونه ثم تضاف كوب ماء ويقلب وتوضع الكريمة اللبانى وملح
ويقلب
-بعد ان تسخن الكريمة توضع اللحمة لتستوى (اثناء السوى تتشرب اللحمة من الكريمة وتقل الى النصف تقريبا)
-بعد ان تستوى اللحمة ترص فى طبق التقديم ويرش عليها صوص الكريمة (اللى استوت فيها)
-وتقدم مع البطاطس الجراتان وبالف هنا ليكى ولاسرتك
مواضيع مماثلة
» طريقة رسم الحواجب الصينيه .. صور مع طريقة المكياج خطوه بخطوه
» طريقة وضع ميك اب
» طريقة وضع المكياج بالصور
» طريقة تثبيت الكحل
» طريقة عمل معطر 2 في 1 شكل + رائحة
» طريقة وضع ميك اب
» طريقة وضع المكياج بالصور
» طريقة تثبيت الكحل
» طريقة عمل معطر 2 في 1 شكل + رائحة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء أبريل 27, 2016 2:45 pm من طرف أم خالد محمد على
» كيكه الشكولا لذيذه جدا ادخلى وجر بى ومش هتندمى
الأربعاء أبريل 27, 2016 2:40 pm من طرف أم خالد محمد على
» فساتين سهرة فخمة وراقية و بسعر 600 ريال وبس
الأربعاء أغسطس 13, 2014 2:01 pm من طرف عطر كادي
» لانجري مثييييير اخر موضه
الأربعاء أغسطس 13, 2014 1:58 pm من طرف عطر كادي
» عصير تانج............واوو بطريقة جديدة
الجمعة يوليو 25, 2014 2:46 pm من طرف عطر كادي
» فساتين الرد سي مول الان عنا ... وبسعر 200 ريال بس .. الكمية محدوده
الإثنين يوليو 21, 2014 2:31 pm من طرف عطر كادي
» جزم 2014 ,,, جزمتي يا جزمتي جمالك جنن صاحبتي
الإثنين يوليو 21, 2014 2:29 pm من طرف عطر كادي
» بناطيل لقنز .... باسعار لا تصدق .... الحقوا قبل لا تخلص
الإثنين يوليو 21, 2014 2:22 pm من طرف عطر كادي
» بلايز كم طويل جديده وحلوة
الإثنين يوليو 21, 2014 2:20 pm من طرف عطر كادي