ست الحسن والجمال
افشتك
اوغي تهربي
اهلا بيكي معانا ياقمر في منتدى ست الحسن والجمال
منتدى عربي للنساء فقط

أكرر
للنساء فقط
لو عندك حساب ياللا اضغطي دخول وتعالي شاركينا بموضوعاتك المفيدة وردودك الحلوة
ولو معندكيش حساب اضغطي تسجيل وياللا انضمي لعالمنا
واوووعي تضغطي اخفاء
هزعل

اظن بعد الكلام دا كله لو انت راجل يبقى عيب عليك يعني لو انت راجل على حق يعني انك تسجل معانا
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
مع تحيات ادارة المنتدى
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» هل فكرتي في تعطير دورات المياه ---
الأربعاء أبريل 27, 2016 2:45 pm من طرف أم خالد محمد على

» كيكه الشكولا لذيذه جدا ادخلى وجر بى ومش هتندمى
الأربعاء أبريل 27, 2016 2:40 pm من طرف أم خالد محمد على

» فساتين سهرة فخمة وراقية و بسعر 600 ريال وبس
الأربعاء أغسطس 13, 2014 2:01 pm من طرف عطر كادي

» لانجري مثييييير اخر موضه
الأربعاء أغسطس 13, 2014 1:58 pm من طرف عطر كادي

» عصير تانج............واوو بطريقة جديدة
الجمعة يوليو 25, 2014 2:46 pm من طرف عطر كادي

» فساتين الرد سي مول الان عنا ... وبسعر 200 ريال بس .. الكمية محدوده
الإثنين يوليو 21, 2014 2:31 pm من طرف عطر كادي

» جزم 2014 ,,, جزمتي يا جزمتي جمالك جنن صاحبتي
الإثنين يوليو 21, 2014 2:29 pm من طرف عطر كادي

» بناطيل لقنز .... باسعار لا تصدق .... الحقوا قبل لا تخلص
الإثنين يوليو 21, 2014 2:22 pm من طرف عطر كادي

» بلايز كم طويل جديده وحلوة
الإثنين يوليو 21, 2014 2:20 pm من طرف عطر كادي

تصويت
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية live      

قم بحفض و مشاطرة الرابط ست الحسن والجمال على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط ست الحسن والجمال على موقع حفض الصفحات

تدفق ال RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 



الفراخ المسلوقة_اللحمة المسلوقة_الأرز الأبيض

اذهب الى الأسفل

منقول الفراخ المسلوقة_اللحمة المسلوقة_الأرز الأبيض

مُساهمة من طرف eng_smsma في الأحد يوليو 26, 2009 10:07 am

اول ما الواحده بتدخل المطبخ خالص وعاوزة تعمل اكله بسيطة ويبقى شكلها حلو وطعمها كمان جميل هتعمل ايه؟
مثلا لحمة او فراخ مسلوقة ورز ابيض ونوع خضار وسلطة وتبقى كده وجبه جميلة ومضبوطة وسهله ان شاء الله
اول حاجة دخلنا المطبخ هنغسل اللحمة كويس ولو فراخ نغسلها كويس وننقعها شوية فى ملح ودقيق ولمون او خل علشان تبقى ريحتها حلوة وبعدين نشطفها بميه عادى
نحط حلة فيها مية على النار وتكون مية مش كتير يعني تغطى اللحمة او الفراخ علشان يبقى لها طعم
نسيب المية تغلى وبعدين نحط الفراخ او اللحمه وبصله صغنونة وفصين حبهان وطماطماية صغنونة اوى ونحاول نخلى النار تبقى هاديه وعلى فكرة اما النار بتكون هاديه على الاكل بيطلع ريحته وطعمه احلى
اول ما نحس ان اللحمه دخلت فى السوي شوية نحط الملح وندوق لحد ما نحسه مضبوط معانا ومنحطش الملح من قبل اللحمه ما تستوى علشان هتاخد كده وقت اكتر فى السوى
خلاص الفراخ بتاعتنا او اللحمه استوت وكله تمام نطلعها فى مصفاه على جنب وممكن نقدمها كده او نحمرها حسب ما نحب
والفراخ ممكن بدل ما نحمرها نقلب معلقتين زيت على معلقتين صلصة او كاتشب وشوية ملح وشوية فلفل اسود وندهن بيهم الفراخ وندخلهم تحت الشوايه هتطلع متحمرة وجميله زى المشوية بالضبط
كده خلصنا ما اول طبق
نيجي للخضار ممكن نعمل تورللي وبسيط وسهل جدا برضه
نقطع فى صينية بطاطس وكوسة وبصلة وفلفلة خضراء حلقات بس حلقات البطاطس تكون اتخن من الباقيين لان البطاطس بتستوى بسرعه ونحط عليها طماطم مفرومة من غير تسبيك ولا اى حاجة علشان تبقى خفيفه او معلقتين صلصلة جاهزة وندق كم فص توم كمان عليهم بيخلوا ريحتها حلوة اوى ونزود مية وملح وبهارات عادى ورشة زيت بس على الوش ونخلى المية برضه يادوب تغطيها (فى معظم الاكلات نعمل كده على طول واما نبقى نحتاج مية نزود احسن ما تطلع ميتها كتير ومالهاش طعم) وبعدين نحطها على البوتوجاز على نار متوسطة كده لحد ما تستوى
وبعدين ندخلها تحت الشواية تتحمر شوية من فوق وتتقدم بالف هنا
نيجي بقى للرز مشكلة المشاكل هههههههههه اصلى جوزى متعقد منه علشان مش بيعرف يطبخه خالص
بصى يا ستى لو ارز مصري عادى كل كوبايه رز لها كوباية ميه ولو رز بسمتى كل كوبايه رز لها كوبايه ونص ميه
احلى طريقه علشان ما يعجنش
حطى معلقتين سمنة بلدى او زيت فى حله على النار وبعدين حطى مقدار المية بتاعتك ولو شوربة تبقى احلى طبعا واول ما تغلى نزلى الرز فيها وقلبيه وبعدين سيبيه لحد ما ينشف وحطيه على الشياطة يكمل سوا براحته وبعدين قلبيه مرة كده وسيبيه يكمل باقى السوا
لو الرز بقى حسيتي انه طالع معاكى ناشف وميته قليله متزوديهوش ميه علشان هيتعجن
لا حطى عليه ورقة فويل وغطيه كويس وسيبيه على النار يكمل سوى وبكده البخار هيسويه من غير ما يعجن ولا حاجة
والسلطة بقى اعملى سلطة خضرا عادية
وشوية شوية ان شاء الله هتلاقى كل الحاجات بدات تضبط معاكى
avatar
eng_smsma
مديرة موقع
مديرة موقع

الاسد الثعبان
عدد المساهمات : 994
نقاط : 1991
تاريخ التسجيل : 28/04/2009
العمر : 28

http://setalhosn.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى